Pripojte sa, zdieľajte a uložte svoje fotografie na image.canon. Váš fotoaparát, vaše digitálne zariadenia, vaše webové služby – všetko môže byť prepojené

BRATISLAVA, 13. februára 2020 – Spoločnosť Canon Europe oznámila spustenie online služby image.canon pre bezplatný prenos fotografií a videonahrávok z fotoaparátov do iných zariadení a internetových služieb. Tvorcom obrazového obsahu ponúkne od 14. apríla 2020 aj bezplatné cloudové úložisko, automaticky dostupné z fotoaparátov a kamier Canon. Moderné online riešenie pomôže fotografom všetkých úrovní jednoducho zhotovovať, prenášať a zdieľať svoje snímky.

Prepojené fotografie


Služba image.canon nie je obyčajné úložisko. Používateľom prístrojov značky Canon ponúka jednoduchý spôsob, ako spravovať čokoľvek od snímok z rodinnej dovolenky, až po profesionálnu prácu. image.canon nahráva automaticky alebo manuálne fotografie z fotoaparátov Canon prostredníctvom Wi-Fi do centrálneho úložiska, odkiaľ je možné ich jednoducho preposielať do digitálnych zariadení a online služieb ako Google Drive, Flickr alebo YouTube. Integrácia so službami Adobe2 a Google3 bude k dispozícii od júna 2020.


Zariadenia Canon vybavené Wi-Fi, ktoré prídu na trh od roku 2020, budú schopné automaticky prenášať obrazové súbory do služby image.canon na pozadí, a to ihneď po pripojení k internetu. Fotografom tak poskytnú nástroje potrebné na prácu vo svete technológií 5G a umelej inteligencie.


Bezplatné úložisko


Na dočasné zálohovanie snímok úplne bez použitia pamäťových kariet môže fotograf jednoducho pripojiť svoj fotoaparát Canon k internetu a všetky súbory vrátane snímok vo formáte RAW a videí v 4K bezplatne uložiť v cloudovom úložisku až po dobu 30 dní . Tí, ktorí radi a rýchlo stláčajú spúšť, budú teda mať dostatok času, aby si svoje snímky stiahli do iného zariadenia alebo presunuli do svojej obľúbenej online služby. 


Jednoduchá správa súborov


Služba image.canon sa vyznačuje jednoduchosťou, intuitívnym ovládaním a komfortom. Ak si fotograf do PC nainštaluje špeciálny softvér pre image.canon, môže si z tohto úložiska jednoducho a rýchlo sťahovať snímky zo svojho fotoaparátu. V prípade fotoaparátov Canon vybavených Wi-Fi, ktoré prídu na trh od roku 2020, bude tento proces automatizovaný a umožní ešte jednoduchšiu správu súborov. Používatelia prístrojov Canon budú taktiež môcť jednoducho svoje súbory triediť a zdieľať priamo na obľúbených sociálnych sieťach alebo prostredníctvom e-mailu.


Bezplatná služba image.canon bude k dispozícii od apríla 2020 a sľubuje revolúciu v online správe fotografií a videonahrávok. Zmení spôsob, akým fotografi ukladajú, spracúvajú a zdieľajú svoje snímky. Ponúkne im ideálny východiskový bod a bude postupne prinášať inovácie na podporu ich kreativity.


Ďalšie informácie o službe image.canon nájdete na https://www.canon.sk/cameras/image-canon/.


Poznámky pre redaktorov:


  • Služba online albumu CANON iMAGE GATEWAY bude ukončená ku dňu 31. marca 2020 a nahradená službou image.canon od 14. apríla 2020. Od začiatku migrácie dát do jeho ukončenia nebudú mať používatelia prístup k žiadnym už nahraným obrazovým súborom ani albumom

  • image.canon nahradí službu CANON iMAGE GATEWAY u väčšiny súčasných prístrojov , budúce modely vybavené Wi-Fi budú s image.canon kompatibilné

  • Upozorňujeme, že zákazníci nebudú mať v priebehu prevodu služieb od polovice do konca marca 2020 prístup k svojim účtom Canon Image Gateway

  • V tomto období bude na prístrojoch vybavených pripojením Wi-Fi deaktivovaná funkcia online prenosu súborov. K dispozícii bude opäť po spustení novej služby, a to po prijatí nových podmienok. Podrobné pokyny pre reset funkcie online prenosu súborov pre použitie s novou službou budú k dispozícii na stránkach image.canon.

Nie všetky fotografické prístroje Canon podporujú automatický prenos na pozadí. Kompatibilné prístroje Canon vybavené Wi-Fi pripojením ponúkajú jednoduchý ručný prenos do úložiska image.canon. Úplný zoznam kompatibilných prístrojov nájdete už čoskoro na stránkach spoločnosti Canon. Kompatibilné prístroje musia byť pripojené k internetu cez Wi-Fi.
Adobe a Creative Cloud sú registrovanými ochrannými známkami alebo ochrannými známkami spoločnosti Adobe v USA a iných krajinách.
Google Drive, Fotky Google, Google One a Youtube sú ochranné známky spoločnosti Google LLC.
Pôvodné snímky a nahrávky budú po 30 dňoch odstránené, ak nebudú medzitým presunuté do trvalého úložiska.
Videokamery LEGRIA a niektoré staršie fotoaparáty nie sú kompatibilné a stratia funkciu pripojenia ku cloudovej službe.